Anubisdevijfvanhetmagischezwaard.jouwweb.nl

Over de Anubis Acteurs

 

Sterre komt uit een zeer intellectuele familie waarin alles draait om een goede studie en hoge intelligentie. Ze heeft nooit van haar ouders geleerd hoe ze met haar gevoelens en emoties moet omgaan. Dat is voor haar dan ook behoorlijk vreemd. Al vanaf dat ze klein was, hangt Sterre met haar neus in de boeken en komt ze weinig buiten. Als Sterre iets of iemand aanraakt, kan ze extreem goed aanvoelen of diegene of datgene goed of slecht is. Ook kan ze het spontaan heel koud of heel warm krijgen. Omdat Sterre hier een beetje bang van is, draagt ze altijd handschoenen opdat ze maar niets hoeft aan te raken. Ze is onopvallend, sensitief, intelligent, een boekenwurm en introvert. Ze praat met haar knuffelkat, Muis. Ze is ook verliefd op Raphael, maar durft dit echter niet te zeggen. Ze gaat veel met Pim om, hij is dan ook een echte vriend voor haar. Wat Sterre echter niet weet is dat Pim echt gevoelens voor haar heeft. De handschoentjes van Sterre blijken niet altijd te werken, dit gebeurde in aflevering 88 wanneer Sterre de brief van Kai an Hubertus aanpakt van Pim, daardoor vriest de brief namelijk aan Sterre haar handschoenen vast. door haar speciale zintuig kan ze ook de gedeelte van het boek over de druïden openen, omdat haar handen namelijk bevriezen in plaats van verbranden. In aflevering 113 blijkt dat de moeder van Sterre haar naar het huis Anubis heeft gestuurd omdat Arlene haar had belooft dat ze dan minder gepest zou worden. Ze proberen haar in aflevering 113 in te lijven, dit mislukt vanwege haar band met de 5. Na de inlijving was wel haar zintuig weg, maar ze kreeg het terug in aflevering 129. Ze krijgt verkering met Raf maar het wordt geëindigd in aflevering 132. Daarna ziet ze ook in dat ze gevoelens heeft voor Pim. Later vervagen die gevoelens en komen de gevoelens voor Raf weer terug. Zij moet als tweede het teken van de vijf halen. Merlijn heeft Sterre om hulp gevraagd om het zwaard bij hem te komen halen. Ze kan water in ijs veranderen.

Anastacia komt uit een adellijke familie en draagt hierdoor een dubbele achternaam. Hier is ze erg trots op. Haar ouders zijn extreem welgesteld en Anastacia is hierdoor gewend alles te krijgen wat ze wil. Anastacia heeft nooit veel vriendinnen gehad. Ze gaat met mensen om alsof het haar personeel is, want dat is ze gewend van haar ouders. Daarom is het ook moeilijk voor haar om aan het huis Anubis te wennen. Anastacia ziet ontzettend scherp en dat is heel lastig voor haar. Als ze geen zonnebril op heeft, ziet ze alles heen en weer bewegen en op haar afkomen tot ze er duizelig van wordt. Door haar zonnebril heeft ze weinig contact met anderen en lijkt ze behoorlijk arrogant en afstandelijk. Ze is nogal een ijskoningin, ijdel, perfectionist, geen humor, neerbuigend, verwend en ondoorgrondelijk. Ze heeft een oogje op Raphael. Aan het eind van het eerste deel van seizoen 1 werd haar overgevoelige zintuig gegeven aan Ewan. In seizoen 2 hebben de andere zonder haar toestemming een eed afgelegd en heeft ze haar overgevoelige zintuig weer terug.

Pim komt uit een arme familie. Zijn ouders hebben een vuilstortplaats, waar hij veel tijd heeft doorgebracht. Pim is daardoor echt een overlever. Pim is een ware speurneus want hij heeft een zeer goed ontwikkeld reukorgaan. Hij heeft er behoorlijk last van dat hij zo sterk ruikt en valt altijd flauw bij te sterke geuren. Hij spuit de hele dag met deodorant zodat hij tenminste zichzelf niet ruikt en niet lastig gevallen wordt door sterke geuren van buitenaf. Hij is een overlever, observator, vliegensvlug, slim, uitvinder en bovenal een zeer goede detective. In de serie blijkt dat hij een oogje op Sterre heeft, omdat hij heel veel met haar omgaat. Hij houdt zijn gevoelens voor Sterre voor zichzelf, omdat hij niet weet hoe hij hier mee moet omgaan. Hij heeft het er ook moeilijk mee omdat hij weet dat Sterre niet op diezelfde manier om hem geeft. Hij weet dat Sterre verliefd is op Raphael. In aflevering 111 werd zijn overgevoelige zintuig afgenomen en aan Ewan gegeven. in aflevering 129 krijgt hij het weer terug.Later ziet hij in dat hij toch gevoelens voor Cato heeft en niet meer voor Sterre.

Marcel komt uit een hotelfamilie. Hierdoor heeft hij extreem veel tijd van zijn leven doorgebracht in hotels en natuurlijk bij de buffetten van het hotel. Zijn familie zit goed in de slappe was, maar loopt daar niet mee te koop. Ze gooien het geld niet over de balk maar gaan er zuinig mee om. Alleen op eten zal nooit bespaard worden en dat is de hele familie goed aan te zien. Marcel heeft hele gevoelige smaakpapillen. Als hij iets eet, krijgt hij beelden binnen van wat er met het eten gebeurd is; bijvoorbeeld dat er een hond op geplast heeft of dat er speeksel op zit. Om onsmakelijke beelden weg te houden, gooit Marcel overal sambal op met een allesoverheersende smaak. Hij is een entertainer, zeer aanwezig, lomp, knuffelbeer, onbeschaamd en niet al te slim. Marcel heeft nooit echt vrienden gehad en daardoor is Pim ook zijn beste vriend geworden. Marcel heeft ook een zeer levendige fantasie. Hij denkt dat hij een superheld is die alle padden uit een betovering van gemene heksen moet halen, maar hij krijgt daar regelmatig straf voor van schoolhoofd Hubertus Berkelaar. Hij heeft ook een paddenfobie en is verliefd op Anastacia. Marcel is als 3e ingelijfd in aflevering 97. Hij heeft dus zijn overgevoelige zintuig aan Ewan gegeven. Nu kan hij weer normaal eten zonder er een half potje sambal overheen te gooien. In aflevering 113 verklaart hij zijn liefde tegenover Lexie (Bertina) en zoent haar. In aflevering 4 van seizoen 2 bevrijd hij, onder invloed van het liefdeselixer, Morgana le Fey uit de steencirkel, dit doet hij d.m.v. een kus. In seizoen 2 deel 1 wordt Marcel door Morgana omgetoverd tot varken in afl 133 wordt hij door Anastacia bevrijdt uit het portaal en was terug een mens in de plaats van een varken.

Raphael heeft een bijzondere jeugd gehad. Raphaels vader is trompettist en altijd ‘on tour’ over de hele wereld. Zijn vader is extreem muzikaal en uniek in zijn soort. Omdat Raphaels moeder is overleden, is hij al jong met zijn vader meegegaan en opgegroeid tussen de muzikanten. Hierdoor is hij veel te vroeg volwassen geworden. Raphael heeft een zeer goed gehoor en kan extreem goed piano spelen. Zijn gehoor is echter ook zijn grootste vijand, omdat hij alleen maar chaos hoort als hij zijn koptelefoon niet op heeft. Hij is eigenzinnig, talentvol, rationeel, een denker, punctueel en tamelijk mysterieus. Hij is verliefd op Sterre maar wordt er een beetje bang van als hij van Marcel hoort dat Pim en Sterre vaak bij elkaar zijn. Hij wordt gechanteerd door Anastasia om een liedje voor haar te schrijven. Zo niet, dan verteld Anastasia aan meneer Salamons dat Raphael meedoet aan de Musical. Dit mag hij niet omdat Raphaels vader wil dat Raphael alleen klassiek speelt. Raphael werd als tweede ingelijfd. Raphael gaf zijn gehoor aan Ewan in de eerste seizoen, in de tweede seizoen heeft hij het weer teruggekregen. Hij kreeg verkering met Sterre, maar in aflevering 132 had Thomas die zich in Raphael veranderd had het uitgemaakt ,Maar later komen de gevoelens voor Sterre weer terug nadat hij haar heeft bevrijd uit de magische wereld.