Anubisdevijfvanhetmagischezwaard.jouwweb.nl

Nevenpersonage's

Kai

De nieuwe eigenaar van het internaat. (Hij kocht het internaat van Victor.) Kai heeft ooit zijn broer Ewan verloren waar hij veel van hield. Hij wil daarom de krachten van de Vijf afpakken, om zo zijn broer Ewan terug tot leven te wekken. Op het einde van seizoen 4 kocht Kai het huis van Victor. Overdag als de kinderen thuis zijn schuilt hij op zolder. Op het einde van het eerste seizoen wordt Kai verslagen door de Vijf, daarna verdwijnt hij spoorloos.

Merlijn

De bekende tovenaar en raadsman van koning Arthur die samen met de ridders van de ronde tafel het kwaad heeft bestreden met het magische zwaard (Excalibur). Hij voorspelde lang geleden dat de donkere druïden ooit weer zouden opstaan en dat de Vijf de strijd met hen zullen aanbinden. In het tweede seizoen waarschuwt hij de vijf voor de gevaarlijke heks Morgana in een droom en verteld hij hen dat ze samen moeten gaan werken en de vijf moeten gaan worden. Ook stuurt hij in seizoen 2 zijn helper Ridder Galahad. Hij heeft Sterre ook om hulp gevraag omdat hij het zwaard niet langer kan beschermen tegen Morgana.

Moeder van Sterre. Mevrouw de Wit

Zij kreeg de brief van Arlène, en liet Sterre naar het huis Anubis gaan omdat Arlène beloofd had om haar van haar handschoentjes af te helpen

Vader van Raphael. Menneer Salamons

De vader van Raphael. Hij is erg veeleisend en ook veel op tournee. Hij legt (te) veel druk op Raphael, die zijn muzikale talenten van zijn vader heeft. Hij wil dat Raphael enkel klassieke muziek speelt en NIET meedoet met musicals. In aflevering 109 gaat hij eindelijk de muziekkeuze van zijn zoon respecteren omdat Sterre voor Raphael opkwam.

Arléne

De eigenares van het huis. Ze is vriendelijk voor de kinderen, maar werkt samen met Kai om Ewan tot leven te wekken. Arlène is gehuwd of verloofd met Ewan. Op het einde van het eerste seizoen wordt Arlène verslagen door de Vijf, daarna verdwijnt ze spoorloos.

Emily de Groen

Een meisje dat door het huis spookt, ze roept Sterre steeds. Ze wil haar waarschuwen voor het kwaad. Ze heeft Sterre een ketting gegeven met haar naam erop. Sterre heeft een steen gekregen van de juweliersvrouw waardoor ze Emily niet meer kan zien. Maar dit bleek niet te werken. Emily heeft het zesde zintuig. Ze kan dingen zien en weten die niemand anders weet. Voordat de vijf in het huis Anubis kwamen wonen, kwamen de druïden haar halen en hebben haar ook ingelijfd. Ze gaf ook het deel van haar gave aan Ewan. Zodra hij de zintuigen heeft zal Emily tot stof vergaan. Zij is de dochter van Leopold, de "geschiedenisleraar". Emily wordt weer herenigd met haar vader op einde van het eerste seizoen, in het tweede seizoen is Emily samen haar vader verhuisd om zo een nieuw leven te beginnen.

Leopold de Groen

De nieuwe geschiedenisleraar. Hij heeft een dubbele agenda, waar hij alle gegevens van de vijf bijzondere kinderen opschrijft. Hij is namelijk lid van een organisatie die de donkere druïden wil stoppen. Hij vertelt over de legende van de vijf van het magische zwaard waar de kinderen bij zijn. Emily is de dochter van Leopold, maar wordt in het midden van de steencirkel vastgehouden door de donkere druïden. Leopold heeft er alles voor over om zijn dochter te redden, maar daarvoor heeft hij de hulp van de Vijf nodig. Hij wordt weer herenigd met zijn dochter op het einde van het eerste seizoen, in het tweede seizoen is Leopold samen met zijn dochter verhuisd om zo een nieuw leven te beginnen.

Hubertus Berkelaar

Het schoolhoofd van de school waar de vijf naartoe gaan. Hij werkt samen met Kai en Arlene om de vijf zintuigen af te pakken. Hij houdt enorm veel van padden en houdt ze ook in een bak in zijn kantoor. Hij heeft een hekel aan Marcel en Lexie (Bertina). Op het einde van het eerste seizoen wordt hij verslagen door de Vijf en verdwijnt hij spoorloos.

Witteke Duiventil

Wietteke is de bibliotheekdame van de school en houdt Hubertus op de hoogte van elke actie die de Vijf op school ondernemen. Tevens behoort ze tot het groepje donkere druïden die Ewan weer tot leven willen wekken. Op het einde van het eerste seizoen verdwijnt ze spoorloos samen met de andere donkere druïden.

Juweliers Vrouw

De juweliersvrouw uit de juwelierswinkel. Ze komt voor de rest van het seizoen een aantal keer voor. Marcel komt er veel om paddenzalf te kopen. Ze werkt ook samen met Arlene en Kai om de Vijf hun overgevoelige zintuig weg te laten nemen. Op het einde van het eerste seizoen verdwijnt ze spoorloos samen met de andere donkere druïden.

Muzieklerrares Camilia

Camillia is de musicallerares bij De Vijf op school en denkt dat Raphael een grote kans maakt op een hoofdrol in de musical en wil er echt alles voor doen om hem mee te laten doen, uiteindelijk doet hij dat dan ook onder de schuilnaam 'Paolo'. Camilia verschijnt niet meer in het tweede seizoen.

Lexie (Bertina van Meent)

Een leeftijdsgenoot van de Vijf. Ze gaat veel met Anastacia om. Lexie is haar schuilnaam omdat ze het winkelcentrum heeft laten afbranden. Haar echte naam is Bertina van Meent. Ze mag van Anastacia in het huis wonen als ze allerlei klusjes voor haar doet en haar stem vervangt tijdens de musicalaudities. Ook gaat ze veel om met Marcel, en is ook verliefd op hem, samen willen ze de padden uit hun 'betovering' halen, dus moet ze veel op twee plekken tegelijkertijd zijn: ze moet Anastacia's stem vervangen én Marcel helpen de padden te laten ontsnappen. Ook krijgt zij vaak straf van het schoolhoofd. In aflevering 94 loopt ze weg van het huis Anubis omdat ze het helemaal beu vindt dat Marcel haar niet ziet staan en Anastacia haar alleen maar misbruikt. Marcel en Vince hebben een hele zoektocht naar haar gedaan en ondertussen smoest Anastacia zichzelf eronderuit dat ze is ontvoerd. Uiteindelijk blijkt ze onschuldig te zijn bevonden aan de brandstichting van het winkelcentrum. In het tweede seizoen is Lexie terug bij haar moeder gaan wonen waardoor ze niet meer in de serie voorkomt. Desondanks dat zien we Marcel wel nog een paar keer met het ringetje van Lexie om zijn vinger.

Vince

De halfbroer van Marcel, heeft een andere vader, maar dezelfde moeder als Marcel. Hij krijgt al snel een goede band met Lexie, die hij wil helpen Marcel te veroveren. Vince zijn koppelpogingen lijken uiteindelijk te helpen. Als Lexie in aflevering 115 terugkomt wordt ze vrijwel meteen begroet door Marcel, met een zoen. 

Ewan

Ewan is de broer van Kai. Hij is lang geleden toen de donkere druïden door Arthur en de Ridders van de ronde tafel verslagen werden opgesloten door Merlijn. Kai probeert hem weer tot leven te wekken maar heeft daarvoor de speciale gaven nodig van de 5. Ewan kreeg in aflevering 48 zijn zicht terug, waardoor hij weer in Kai zijn ogen kan kijken. In aflevering 81 krijgt hij zijn gehoor terug dankzij de inlijving van Raphael. En dankzij Marcel krijgt hij in aflevering 97 zijn smaak- en spraakvermogen terug. In aflevering 98 horen we Ewan voor het eerst praten. In aflevering 111 wordt het zintuig van Pim afgenomen en heeft Ewan zijn reukzintuig terug. De manifestatie van Ewan werd in stand gehouden door Emily. Zij lag in het midden van de steencirkel.

Aan het einde van seizoen 1 heeft Sterre haar gave gebruikt om de inlijving te laten mislukken. Ewan was tot leven gewekt, maar ontplofte direct daarna. 

Thomas

Thomas is geboren met het Duistere Teken en werkt daardoor voor Morgana le Fey. Hij komt nieuw in het huis wonen en heeft de opdracht gekregen de Vijf uit elkaar te drijven. Anastacia wordt verliefd op hem en is het eerste slachtoffer. Zijn (adoptie)moeder Tineke is de nieuwe eigenaar van Het Huis Anubis. In aflevering 143 geeft Thomas toe dat hij Anastacia ook leuk vindt.

Morgana Le Fay

Morgana Le Fay is een heks die evenals Merlijn, Galahad en de fee van het Meer achter het portaal woont. Ze wil het Magische Zwaard bemachtigen, net als Kai en Ewan. Als Morgana het zwaard bemachtigd heeft zal ze heersen over de wereld en dan verdwijnt alle Vrede, Liefde, Vriendschap en mooie dingen. Ze kan in water veranderen, zichzelf enorm snel verplaatsen, van gedaante veranderen, mensen in dieren veranderen, mensen het donkere teken geven, beelden in een spiegel laten zien en mensen die voor haar werken en spullen geven die hen helpen bij hun opdrachten. Ook lijkt Morgana controle te hebben over de natuur omdat ze de boom takken kan besturen om mensen tegen te houden en bliksem schieten alleen. Morgana zat 600 jaar vast in een steencirkel ,Merlijn had haar opgesloten, maar ze is vrij gekomen vanwege het liefdesdrank (dat voor Pim en Sterre was) dat Marcel per ongeluk dronk en dan haar kustte. Door een ritueel van Thomas en Anastacia kan ze nu ook in de echte wereld komen en zo kan ze het zwaard vinden en ze word als maar zwakker door zonlicht.

Tineke

Tineke is de werkster van Het Huis Anubis. Tineke is erg zorgzaam en heeft Thomas geadopteerd toen hij klein was. Ze weet niks van zijn afkomst en zo ook niet van zijn boze plannen.

Hester

Hester is de dochter van het nieuwe schoolhoofd en de zus van Cato. Hester zit in dezelfde klas van de vijf en kan Anastacia niet uitstaan. Ze heeft een oogje op Thomas. Ze deed auditie voor de schoolband maar Anastacia kreeg de rol van leadzangeres hoewel ze niet kan zingen heeft Morgana ervoor gezorgd dat Hester niet meer kon zingen en Anastacia juist heel mooi. Hester lijkt ook even een relatie te hebben met Thomas die eigenlijk verliefd is op Anastacia maar dit niet mag toegeven van Morgana. Uit jaloezie heeft Anastacia met behulp van Morgana Hesters haar blauw getoverd later werd dit zelfs groen door een spray die de kleur er juist uit moest halen.

Cato

Cato is de zus van Hester en de dochter van het nieuwe schoolhoofd, Frederik. Ze is erg slim en weet heel veel over Amerika. Ze wil later ook astronaut worden ze heeft een oogje op Pim.

Frederik

Frederik is het nieuwe schoolhoofd en nieuwe geschiedenisleraar. Hij heeft twee dochters: Hester en Cato.

Galahad

Ridder Galahad gestuurd door Merlijn naar de Vijf, om hen te beschermen tegen Morgana le Fey en om hun te helpen met het volbrengen van hun opdrachten en het krijgen van hun teken waarna ze de Vijf zullen worden. Hij is tevens ook een van de ridders van de ronde tafel.

Gideon

Gideon wordt door Frederik aangenomen op school om muzieklessen te geven en een band te gaan vormen. Gideon is vrolijk, bevlogen, gepassioneerd en zat ooit zelf in een band, al brak die nooit door. Om dit gemis goed te maken zet hij dan ook alles op alles om van de schoolband een succes te maken.

Ernst

Ernst is de nerd van de klas en hij houdt erg van toneelspelen. Hij heeft één grote liefde, namelijk Anastacia. Helaas voor Ernst ziet zij hem niet zitten. 

De Fee van het meer

De Fee van het meer is te vinden achter het portaal, de vijf moeten hun amulet aan haar geven zodat zij hen het teken van de Vijf kan geven.